۴۵- انواع خورش کدو و بادمجان

خورش کدو و بادمجان (۱)

 مواد لازم: برای ۶ – ۷ نفر

  • بادمجان رسیده و قلمی ۷ عدد
  • کدو خورشتی ۲ عدد
  • پیاز متوسط ۱ عدد
  • گوجه فرنگی رسیده ۳عدد
  • سیر درشت ۲ حبه
  • روغن زیتون یا کنجد ۵ تا ۶ قاشق سوپ خوری
  • نمک طبیعی، زردچوبه و زیره ی سیاه به مقدار لازم
  •  پودر دارچین، هل و زعفران نصف قاشق چای خوری
  • غوره، غوره با گرد مغز لیمو به میزان دلخواه
  • پونه ی کوهی یا نعناع خشک ۱ قاشق غذا خوری سر صاف

طرز تهیه : بادمجان را پوست کنده، آن ها را به صورت طولی خرد می کنیم و به مدت ۲۰ دقیقه در آب نمک قرار می دهیم، سپس آن ها را از آب نمک خارج کرده، می شوییم، کدوها را هم به صورت طولی خرد کرده، به همراه بادمجان ها با پیاز خلال شده و در ماهی تابه می چینیم، سپس آب و روغن را به آن اضافه کرده، روی حرارت ملایم می گذاریم تا بپزد ، به طوری که پس از پختن، آب آن کشیده شود و به روغن بیفتد.

پس از آن، گوجه فرنگی ها را به هماره سیر، نعناع یا پونه و نصف لیوان آب در مخلوط کن کاملا” مخلوط کرده، به همراه نمک و ادویه جات روی کدو و بادمجان ها ریخته، روی حرارت قرار می دهیم. پس از یک جوش خوردن، حرارت را ملایم کرده، صبر می کنیم تا خورش خوب جا بیفتد. یک ربع مانده به آماده شدن غذا، روغن و آب غوره ی لازم را به آن می افزاییم.

توجه : اگر از غوره استفاده می کنید، باید آن را زودتر به غذا اضافه نمایید تا کاملا” بپزد و به غذا طعم بدهد.

خورش کدو و بادمجان  (۲) 

مواد لازم: برای ۵- ۶ نفر

· بادمجان ۳ تا۴ عدد

· کدو خورشتی ۲ عدد

· سیب زمینی متوسط ۱ عدد

· پیاز متوسط ۱ عدد

· پونه ی کوهی یا نعناع خشک ۱ قاشق غذا خوری

· گوجه فرنگی رسیده ۳عدد

· نمک فلفل به میزان دلخواه

· ادویه جات ( زردچوبه و دارچین و هل سبز و زعفران )به میزان دلخواه

· آب غوره به میزان دلخواه

· روغن زیتون ۳ تا ۴ قاشق غذا خوری

طرز تهیه : بادمجان را پوست کنده، به صورت حلقه ای خرد می کنیم و به مدت ۲۰ دقیقه در آب نمک قرار می دهیم، سپس آن ها را از آب نمک خارج کرده، می شوییم، کدوها را هم به صورت حلقه ای و سیب زمینی را به صورت نگینی خرد می کنیم سپس در یک ظرف مناسب ریخته، پوست گوجه فرنگی ها را کنده و آن ها را به صورت حلقه ای خرد کرده و روی مواد می چینیم و پونه یا نعناع را به آن افزوده و نمک و ادویه جات را هم در یک لیوان آب حل کرده، اضافه می کنیم و ظرف را روی حرارت ملایم میگذاریم تا بپزد، سپس حرارت را کم کرده و آب غوره را به غذا می افزاییم تا غذا جا بیفتد. در آخر، روغن زیتون را به خورش افزوده، از روی حرارت بر میداریم. زمان پخت این غذا حداکثر سه ربع است.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.