۱۴۸ – سرکه ی سیب

سرکه ی سیب

مواد لازم »

سیب درختی زرد یا قرمز – به مقدار لازم

طرز تهیه :

سیب ها را تمیز شسته، خشک کرده، سپس چوب آنها را گنده چرخ کنید و در یک ظرف سفالین و یا دبه ی پلاستیکی بریزید و ان را در جای نسبتا” گرم و مناسب بگذارید و به مدت ۲۵ تا ۳۰ روز صبر کنید. آنگاه طعم سرگه ی به دست آمده را بچشید؛ در صورتی که طعم آن مناسب بود، آن را صاف نموده، در بطر های شیشه ای ریخته، در یخچال قرار دهید. مدت زمان به عمل آمدن سرکه به دمای مکانی بستگی دارد که ظرف حاوی سیب های چرخ کرده در آن نگهداری می شود.

سرکه ی سیب از خواص بی شماری برخوردار است، از جمله برای ناراحتی های قلبی؛ استخوانی و عدم تعادل الکترولیت های بدن بسیار ناسب و مفید می باشد. با این سرکه می توان ترشی جات و چاشنی های خوش مزه نیز تهیه نمود.

توجه » درب ظرف سفالین و یا دبه ی پلاستیکی را محکم ببندید و به محض پیدا شدن مگس های ریز و قرمز سرکه، درب ظرف را نیمه باز بگذارید تا مگس ها به درون آن رفته و سرکه سریع تر برسد. دیر صاف کردن سرکه باعث تند و تیز شدن آن خواهد شد.