۶۷- گزیده ای از علت بیماری ها و غذاهای مضر

گزیده ای از تالیفات استاد خدادادی با مقدمه نویسی دکتر موذن جامی

roonama

ابتدا مطالبی را به عنوان مقدمه بیان می کنم، تا زمینه ای برای تفکر، مطالعه و تحقیق بیشتر ایجاد شود تا افراد بیشتر در غذاهای مصرفی خود تعمق نمایند.


امروزه بیشتر موادی که در صنایع غذایی مورد استفاده قرار می‌گیرد، ‌عبارت است از:
۱ـ انواع اسانس‌ها که بیشتر در آزمایشگاه‌ها سنتز می‌شوند.
۲ـ انواع سس ها، که از ترکیب مواد مختلف ساخته می‌شوند (پارافین)
۳ـ انواع رنگ‌های شیمیایی غذا که در آزمایشگاه‌ها تهیه می‌شود.
۴ـ انواع مواد نگهدارنده، ‌مانند
EDTA، سدیم نیتریت، بنزوات سدیم، استات سدیم، ‌و…
۵ـ انواع هورمون‌ها که به حیواناتی مانند گاو ترزیق می‌شود.
۶ـ انواع داروهای شیمیایی و آنتی‌بیوتیک‌های خطرناک از قیل تتراسیلیکین و کلرامفنیکول که بیماری‌های بدخیم مغز استخوان (انواع لوسمی‌ها) را ایجاد می‌کنند.
۷ـ در نهایت تغییرات ژنتیکی در گیاهان که فوق‌العاده خطرناک است.
۸- ترکیبات شیمیایی بسیار مضر مانند : کربنات آمونیم = (بکینگ پودر) در بیسکویت، ‌کیک، ‌خمیر پیتزا، و نیز جوش شیرین در نان. نانوایی‌ها حتی قبلاً‌ سهمیه‌ی جوش شیرین داشتند.
۹- موادی از قبیل پودر خون، پودر گوشت، پودر استخوان، پودر چربی، کود شیمیایی، ازت، ‌کود مرغی، جوش شیرین، که معمولاً‌ برای چرب شدن شیر به غذای گاو اضافه می‌کنند. و یا افزودن ماهی‌های غیر قابل استفاده و نیز ضایعات ماهی به غذاها که از نظر غذایی ‌دارای چربی های حیوانی غیر اشباع‌اند. براثر حرارت بیش از ۱۵۰ درجه سانتیگراد ‌این چربی‌ها تبدیل به مواد سمی می‌شوند که بسیار خطرناک و عامل بیماری‌های بدخیم (انواع سرطان‌ها) است.
۱۰ـ مدفوع و روده‌های مرغ که توسط کشتارگاه‌های صنعتی خشک و پس از آن آسیاب شده و به غذای مرغ اضافه می‌شود. امروزه تمام ضایعات کشتارگاه‌ها به مصرف گاوداری‌ها، ‌مرغداری‌ها و پرورش ماهی می‌رسد.
این همه تغییر و دخل و تصرف در مواد غذایی برای آن است که می‌خواهند طعم و مزه‌ی آن را مطلوب نمایند. حال باید دید که این طعم و مزه مصنوعی واقعاً ‌ارزش آن را دارد که سلامتی خود و خانواده‌مان را به خاطر آن به خطر بیندازیم؟
طعم و مزه‌ی هر غذایی توسط زبان آدمی تشخیص داده می‌شود. مزه‌ها به وسیله‌ی نوک و کناره‌های زبان مشخص می‌شوند. شیرینی، ترشی، شوری و تلخی را انتهای زبان حس می‌کند. با توجه به این که ما معمولاً ‌از خوراکی‌ها‌ی تلخ استفاده نمی‌کنیم، محل احساس این سه مزه‌ی باقیمانده حدودا ً‌نصف زبان است. نصف زبان حدوداً ۴ تا ۵ سانتیمتر است. آیا احساس طعم و مزه هر چند مطلوب و خوشایند باشد توسط این محدوده‌ ۴ تا ۵ سانتیمتری، ‌ارزش این را دارد که انسان سلامتی خود را فدای آن کند. ۱۸۷- ۱۸۹

یکی از مسائل مهم برای حفظ سلامتی استفاده نکردن از مواد غذایی است که برای سلامتی انسان مضر است. این مواد غذایی مضر، اعم از خوراکی ها و نوشیدنی هایی است که عبارتنداز :

۱ چای ۲- قهوه ۳- نسکافه ۴- آب جوش ۵- سرخ کردنی ها ۶- قند و شکر و شیرینی جات قنادی و مصنوعی ۷- غذاهای فریزشده ۸- غذاهای پخته شده با زودپز ۹- غذاهای چرب و پرحجم ۱۰- سوسیس و کالباس ۱۱- غذاهای کنسرو شده ۱۲- پیتزا و غذاهای ساندویچی ۱۳- ادویه جات تند ۱۴- نوشابه های گازدار ۱۵- سس و رب ۱۶- مخلوط ماست با سرکه، ماست با آبلیمو، ماست با ترشی سرکه ی، ماست با ماهی ۱۷- تخم مرغ ماشینی ۱۸- ماکارونی ۱۹- ماست زیاد، ماست به همراه غذا ۲۰- شور و نمک زیاد ۲۱- تنقلات مصنوعی ۲۲- ترشی جات خانگی ۲۳- آب یخ ۲۴- گوشت زیاد و گوشتهای گاو، گوساله، مرغ ماشینی، بز، اردک ۲۵- غذای رستوران ۲۶- غذاهای مانده و بیات ۲۷- استعمال دخانیات ۲۸- نوشابه های الکلی ۲۹- غذاهایی که با مزاج انسان ساز گاری ندارد.

۱- چای سیاه ↓

نوشیدن چای بعد از غذا آهن موجود در خون از بین می رود همین امر باعث بیماری آنمی(فقر و ازدیاد آهن) کم خونی، چربی خون، بالا بردن فریتین در خون (آهن ذخیره در کبد)ساییدگی استخوان، آرتروز، خارپاشنه، رشد استخوان دنبالچه، ناراحتی قلبی و کلیوی، ناراحتی های پوستی، ریزش مو، حساسیت، زود رنجی، یبوست، داغ شدن کف پا و غیره (۷۰ نوع بیماری اثبات شده) چای به خاطر داشتن تئین آرام بخش است و مقداری از خستگی را رفع و موجب هضم غذا می شود، زیرا در اثر نوشیدن چای، اسید معده زیاد و موجب هضم غذاهای گوشتی می شود، ولی در عوض سبب بیماری های زیادی که در بالا آورده شد میگردد. ۲۶۹

۲- قهوه↓

از چای مضرتر و سیستم گوارشی را مختل میکند.۲۷۰

۳- نسکافه ↓

همان قهوه ی جوشیده و آماده ای است و مضرات را دارد.تنها مزیتی که دارد سریع آماده میشود. ۲۷۰

۴- آب جوش ↓

آب بر اثر جوشیدن، املاح خود را از دست می دهد. حال اگر مرتب میل شود با خون ترکیب شده و املاح آن را دفع میکند، زیرا حکم آب مقطر را پیدا میکند.هم چنین آب جوش مدر است و با مصرف مکرر آن، سلولهای اپیتلیال کلیه آسیب می بیند. علت مضر بودن آب جوش، تحریک سلولهای اپیتلیال کلیه است که در اثر عوارض جانبی بدن دفع میشود به همین خاطر پلاسما و خون غلیظ می شود و عوارض جانبی خاص خود را به دنبال خواهد داشت، از جمله غلظت خون، خواب رفتگی دست و پا، درست کار نکردن سلولهای اندام ها و اجتماع مواد زاید در بدن، آنزیم ها در پلاسمای غلیظ از فعالیت باز می ایستند و سلولها نمی توانند وظایف خود را به درستی انجام دهند. ۲۷۰

۵- سرخ کردنی ها ↓

با سرخ کردن غذا در درجه حرارت زیاد ویتامین های موجود در آن از بین می رود و در واقع، مواد غذایی تبدیل به کربن میشود و این امر به نوبه ی خود انواع بیماری های گوارشی را به دنبال دارد. و سیستم گوارشی بدن را مختل و آن را خسته و فرسوده میکند و علاوه بر آن به کبد صدمات جبران ناپذیری وارد میکند امروزه بیماری های کبدی از جمله انواع هپاتیت بیداد میکند و سرخ کردنی ها موجب تولید هیستامین در سلول می شود و این امر موجب آلرزی فصلی و موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن است. ۲۷۱

۶- قند و شکر و شیرینی جات قنادی و مصنوعی

قند های مصنوعی که در آزمایشگاه ها سنتز می شود این مواد از چغندر قند بدست می آید و پس از تصفیه آماده ی مصرف می شود از جمله ی این قند ها که بسیار مضر است قرص های ساخارین است که بیشتر افراد دیابتی برای نوشیدن چای از آن استفاده میکنند.

یکی دیگر از این قبیل قند ها انواع شیرینی جات قنادی، شکلات ها، آبنبات ها و سایر شیرینی جات است که از قند و شکر تهیه می شوند انواع قندها دو نوع است ۱- چپ گرا ۲- راست گرا.

استفاده مداوم از قند های راست گرا مانند قند و شکر، شیرینی جات قنادی و هر چیزی که با قند و شکر تهیه شده باشد انسان را دچار بیماری های متعدد و صعب العلاج می کند، از جمله افسردگی، ناراحتی های زنانه، مانند کیست تخمدان، فیبروم، میوم، افتادگی رحم و مثانه، انواع ناراحتی های عصبی، یبوست و دردهای شدید در هنگام پریود و….۲۷۳

۷- غذاهای فریز شده ↓

معمولا” دمای فریزرهای موجود در منازل، حدود ۱۸ تا ۲۰ درجه زیر صفر است و این امر موجب می شود بعضی از مواد غذایی، از جمله سبزیجات دستخوش تغییرات شوند و کیفیت و خاصیت خود را از دست بدهند وآسیب پذیر شوند. افرادی که اکثر غذای آن ها را این گونه مواد تشکیل می دهند ، سیستم ایمنی خوبی ندارند و عموما” در مقابل بیماری ها آسیب پذیرند.۲۷۳

۸- غذاهای پخته شده با زودپز↓

درجه ی حرارت بسیار بالا و فشار زیاد ناشی از بسته بودن محیط پخت موجب دگرگونی نسوج مواد غذایی می شود. این نوع غذاها فاقد ارزش غذایی لازم و عموما” سرطان زا هستند و سیستم گوارش را فرسوده میکنند.۲۷۴

۹- غذاهای چرب و پر حجم ↓

این نوع غذاها عموما”برای افرادی که در زندگی روزانه ی خود، فعالیت های فیزیکی خوبی ندارند، بسیار مضر است. چنین غذاهایی را بیشتر، مردم در قدیم استفاده می کردند که فعالیت های فیزیکی زیادی داشتند، ولی امروزه که اکثر مردم یا پشت میز یا پشت فرمان اتومبیل و به طور کلی فعالیت های فیزیکی لازم را ندارند و مهمتر از همه، از آلودگی هوا نیز رنج میبرند، نتیجه این گونه تغذیه ها چیزی جز مبتلا شده به انفارکتوس های قلبی و مغزی نخواهد بود.۲۷۴

۱۰- سوسیس و کالباس ↓

با مصرف این مواد غذایی پروتئین های جدیدی به وجود می آیند که با بدن آدمی سازگاری ندارند و موجب نا امنی بدن میشوند و سیستم ایمنی آن را نیز تضعیف میکنند این عمل منشاء انواع بیماری های صعب العلاج، مانند انواع غده ها و تومورهای بدخیم میگردد واز طرفی برای خوشمزه کردن این نوع مواد غذایی از چاشنی های متعددی، مانند سیر زیاد، فلفل سفید و فلفل سیاه استفاده میکنند. این ادویه جات روی کبد اثر مخربی دارند و سبب بیماری روحی و روانی میگردند. علاوه بر آن، انواع ناراحتی پوستی را ایجاد میکنند.۲۷۵

۱۱- غذاهای کنسرو شده ↓

چون این مواد برای مدت زمان زیادی نگهداری میشود، به ناچار از مواد نگهدارنده به نام Edta استفاده میشود براثر استفاده ی مداوم از این ماده، بدن انسان دچار کم خونی و بیماری های آنمی (فقر آهن) میشود.۲۷۵

۱۲- پیتزا و غذاهای ساندویچی ↓

این غذاها ارمغان غرب و فاقد ارزش غذایی اند و عموما” موجب یبوست و بیماری های پوستی و عصبی میشوند. این نوع غذاها فقط دارای مزه های ساختگی هستند و ارزش دیگری ندارند و به خاطر استفاده ار فلفل و انواع سس ها، ایجاد آلرژی و کابوس میکنند.چنانکه قبلا” گفته شد پیتزا به خاطر داشتن سوسیس و کالباس، بیماری صعب العلاجی را ایجاد میکند. پیتزا چون از آرد سه صفر تهیه میشود، بعد از مصرف در روده تبدیل به قند میشود و الکل تولید میکند در نتیجه، موجب بیماری میگرن میشود. از نظر علم پزشکی روز، این بیماری درمان ندارد. از دیگر عوارض ناشی از این غذا یبوست است که خود عوارض بس خطرناکی را مانند هموروئید، شقاق مقعد و بیماری لاعلاج کولیت یا قولنج روده و… را به دنبال دارد. ۲۷۶

۱۳- ادویه جات تند ↓

ادویه جات اگر به مقدار کم استفاده شوند، مساله ای ایجاد نمیکنند، اما اگر به طور مرتب و زیاد استفاده شوند، خطراتی را در پی خواهند داشت. افرادی که از این مواد به وفور استفاده میکنند، دچار ناراحتی های پوستی و آلرزی های شدید و حتی بیماری آسم میشوند. عموما” این نوع افراد عصبی نیز هستند. زیاده روی در استفاده از این گونه مواد، انسان را دچار بیماری های صعب العلاجی مانند بیماری هپاتیت و نهایتا” سیروز کبدی میکند.۲۷۶

۱۴- نوشابه های گاز دار ↓

استفاده از این نوشابه ها ارمغان غرب است. یکی از عادت های بد غربی ها این است که همیشه همراه غذا مایعاتی، مانند نوشابه های گازدار، آبمیوه ها، نوشابه های الکلی و … می نوشند. امروزه این عادت بد غربی ها گریبان گیر شرقی ها نیز شده است. ممکن است بپرسید نوشیدن نوشابه و سایر مایعات چه اشکالی دارد؟ در جواب می توان گفت افرادی که از نوشابه استفاده می کنند، معمولا” غذا را خوب نمی جوند و همین امر موجب می شود که غدد پاراتید، غدد بزاقی، غدد زیرزبانی و غدد فکی کاملا” ترشح نکنند. در این حالت غذاهای نشاسته ای خوب هضم نمی شوند و همین امر موجب یبوست می شود و … بیماری های صعب العلاجی که در این رابطه عارض می شود، خرابی دریچه ی فم المعده یا دریچه ی کاردینا است که باعث میشود هنگام خواب، محتوای معده وارد حلق شود که می تواند بسیار خطرآفرین باشد. عوارض دیگر ضعف دریچه پیلور و در نهایت اولسر و در آخر کانسر دریچه ی پیلور است چرا باید گفت یکی از افزودنی هایی که به نوشابه اضافه میکنند <بنزوات سدیم> است که از مواد آروماتیک و حلقوی است این مواد در مجموع بسیار خطرناک اند و مصرف مداوم آن ها سرطان ایجاد میکند.۲۷۷

۱۵- سس و رب ↓

مصرف این مواد مشکلات زیادی را در بدن ایجاد میکند، از جمله تولید سنگ های صفراوی، ناراحتی کبدی، آلرزی، چرب شدن سریع پوست و مو و مهمتر و خطر ناکتر از همه، گرفتگی عروق کرونر قلب و ریزش مو. در کل چربی LDH  بد باعث رسوب در عروق کرونر قلب میکند و فاجعه به بار می آورد. ۲۷۸

۱۶- مخلوط ماست با سرکه و ماست با آبلیمو ↓

امروزه بعضی خانم ها ابتکار به خرج داده اند و برای درست کردن سس، از مخلوط ماست و سرکه استفاده میکنند که هم ماست و هم سرکه یا آبلیمو هر سه اسیدی اند و اثرات مخربی روی کبد میگذارند و باعث به وجود آمدن بیماری لک و پیس (ویتیلیگو) میگردند. کسانی که بیماری صرع دارند، با خوردن این مواد بیماری شان شدت می یابد. این مواد هم چنین آنزیم LDH خون را بالا می برند، در نتیجه افسردگی، ترس، اضطراب و دیدن کابوس به سراغ انسان میآید.۲۷۹

۱۷- مرغ و تخم مرغ ماشینی ↓

به چند علت بهداشتی نیست و استفاده از آن توصیه نمیشود. اولا”: مرغ های ماشینی در فضای سر بسته زندگی میکنند و دائما” بیدارند. معمولا” شب ها چراغ ها را خاموش کرد تا مرغ و جوجه استراحت کنند، ولی اکثر مرغداری ها در طول شبانه روز، چراغ ها را روشن میگذارند و جوجه ها را وادار به تغذیه میکنند.ثانیا” : در غذای آن ها از ویتامین های مختلف، بی رویه، استفاده میشود و همین امر موجب بد بویی گوشت مرغ میشود. ثالثا” : برای آن ها از داروهای آنتی بیوتیک، مانند  (کلرامفنیکول) استفاده میشود که عوارض خطرناکی بر مغز استخوان میگذارد (بیماری لوسمی). معمولا” افرادی که از این نوع مرغ ها استفاده میکنند، دچار بیماری های صعب العلاج میشوند. از نظر بهداشتی، دو هفته قبل از کشتار مرغ، مصرف انواع داروها باید قطع شود، ولی معمولا” چنین مساله ای رعایت نمیشود. بدترین مسائل در مرغداری بیدار نگه داشتن مرغ ها در طول زندگی است که این امر موجب میشود اسید لاکتیک فراوانی در بدن مرغ جمع شود. استفاده از چنین مرغ هایی اسید لاکتیک بدن را نیز بالا میبرد و باعث مسمومیت میشود، یعنی آنزیم LDH در افرادی که مرتب مرغ مصرف میکنند، بالا میرود و حالت هایی را ایجاد میکند که قبلا” گفته شد. حال اگر تمام مسائل بهداشتی در مرغداری رعایت شود ( دارواستراحتمسائل بهداشتی) مصرف چنین مرغ هایی بلامانع است. مهمترین مساله ای که در مورد گوشت سفید به خصوص گوشت مرغ باید متذکر شد، این است که مصرف آن برای افرادی که دچار بیماری استخوانی اند، مضر است. در مورد تغذیه از گوشت مرغ، این است که در مرغداری های صنعتی، روده و فضولات مرغ های کشتار شده را خشک و آسیاب میکنند و دو باره به غذای مصرفی مرغ ها می افزایند. تغذیه از این مواد، به صورت طبیعی بدن مرغ و در نهایت، بدن انسان را نیز آلوده میکند. زرده ی تخم مرغ حاوی کلسترول زیادی است و استفاده از آن برای سلامتی انسان مضر است و موجب بیماری های خونی و عروقی میشود و از آن جا که کلسترول عاملی برای آنفارکتوس قلبی و مغزی است.بهتر است تخم مرغ بومی (محلی) مصرف شود.۲۸۰

یادتان باشد به شما اغلب خروس می فروشند که مزاج آن سردی بخش است که برای استخوان درد و پا درد بسیار مضر است.

۱۸- ماکارونی ↓

ارزش غذایی زیادی ندارد، زیرا خمیر آن با آرد نول تهیه میشود و فاقد سبوس است، زیرا اولا”: سبوس گندم دارای گروه ویتامین B است که برای سلامتی انسان، به خصوص برای پوست و مو فوق العاده مفید است ثانیا”: چون به حالت خمیری است و زیاد جویده نمیشود، موسین و پیتالین کمتر در دهان تولید میگردد و وقتی وارد معده میشود، به راحتی هضم نمیشود، مدت زمان زیادی در معده میماند و سنگینی خاصی ایجاد میکند. از طرفی، چون فاقد فیبر گیاهی است، یبوست ایجاد میکند و باعث به وجود آمدن گازهای سمی و الکل در روده ی بزرگ میشود. بیماری این عبارتند از : ناراحتی گوارشی، میگرن، هموروئید، بیماری اعصاب و روان، و همه ی اندام ها به خصوص مغز و اعصاب را ناراحت میکنند. علاوه بر این، خمیر ماکارونی به سلول های چربی تبدیل میشود و با تجمع در ناحیه ی شکم، ران و باسن موجب ازدیاد وزن و چاقی میشود. چاقی خطرناکترین بیماری برای انسان است. ماکارونی فاقد مواد ارزشمند غذایی است و از نظر ویتامین نیز فقیر است و در تعدادی از افراد هم که به گلوتین حساسیت دارند، آلرژی ایجاد میکند. ماکارونی در روده بزرگ تبدیل به قند و چربی میشود و عامل OH قند در روده تبدیل به الکل میشود و سر درد ایجاد میکند که همان میگرن است.۲۸۱

۱۹- ماست زیاد ↓

ماست یک ماده ی غذایی است که بیش از حد در مورد منافع آن تبلیغات شده است، در حالی که مستحق آن نیست، مثلا گفته می شود ماست عمر انسان را طولانی میکند، پوکی استخوان را از بین می برد یا به انسان آرامش میدهد و…. چرا این قدر در مورد ماست تبلیغات شده است و چه کسانی تبلیغ کرده اند؟ ماست را بیشتر غربی ها تبلیغ کرده اند، به خاطر این که اکثر آنان مبتلا به بیماری کلیت روده یا به قول ابوعلی سینا قولنج روده هستند. ماست به خاطر داشتن فرمان از اسهال جلوگیری و روده را ضد عفونی میکند. و بنابراین، کسانی دچار یبوست هستند، نباید ماست مصرف کنند. مصرف زیاد ماست موجب یبوست میشود و این امر خود باعث اختلالات عصبی و به وجود آمدن سم پتومائین در روده میشود. ماست به دلیل داشتن PH پایین و اسیدی بودنش برای مغز و اعصاب مضر است و در بدن اسیدوز ایجاد میکند و برای کسانی که طیع سرد و PH پائینی دارند ، بسیار مضر است. به خصوص افرادی که دچار صرع و بیماری روماتیسم، آرتریدرومائید(روماتیسم مفصلی ) و آتروز هستند و به خصوص افردای که بیش از حد عرق میکنند، نباید ماست مصرف کنند. یکی دیگر از علت های مهمی که نباید در مصرف ماست زیاده روی کرد، این است که در بدن انسان دو نوع باکتری وجود دارد که عبارتنداز : باکتری های هوازی و باکتری های بی هوازی. باکتری های هوازی بر اثر متابولیسم اسید اوریک و باکتری های بی هوازی بر اثر متابولیسم اسید لاکتیک تولید میکنند. ماست علاوه بر این که PH پایینی دارد، مملو از اسید لاکتیک است (۲۵% ماست اسید لاکتیک است) و فعالیتهای نرون های مغزی را کاهش میدهد. در واقع خوردن ماست، یعنی کمک کردن به باکتری های بی هوازی و ایجاد اسیدوز در بدن و تاثیر منفی گذاشتن بر روی اعصاب مرکزی و تخریب مغز و اعصاب. کسانی که بیش از حد متعارف ماست مصرف میکنند، دچار سنگ های کلیوی و بدتر از آن توده های کلیسومی در مغز و هم چنین آرتروز و فتق دیسک میشوند که بسیار خطرناک است علاوه بر این، افردای که از طبع سرد بر خوردارند ، بر اثر زیاده روی در مصرف ماست دچار بیماری صعب العلاج ام.اس (MS)، می شوند. یکی از علت های حمله ی این بیماری خوردن بیش از حد ماست است. کسانی که زیاد ماست میخورند، دچار بیماری کبدی میشوند و زیاد عرق میکنند و عرق بدنشان بد بوست. افرادی که چنین مشکلی دارند نباید مطلقا” از چای و ماست استفاده کنند مصرف مدام و مکرر ماست موجب پوکی استخوان، خار پاشنه، رشد استخوان دنبالچه، بروز اختلالات PH خون، شب ادراری در کودکان، سرعت انزال در آقایان و دردهای دوران پریود در خانم ها است. اسید لاکتیک موجود در ماست، موجب جذب زیاد کلسیم در بدن و رسوب آن در مفاصل میگردد. استاد خدادادی بیش از ۴۰ نوع بیماری را که در اثر مصرف مداوم و زیاد ماست عارض میشود، نوشته و بیش از ۱۰ ساعت در مورد آن تدریس داشته است. پیشنهاد میشود، از سالاد و سبزی خوردن استفاده کنید. البته باید توجه داشت سس های رایج، مثل انواع سس های مایونز و کچاپ و … مضر است. به جای این قبیل سس ها میتوان از لیمو ترش تازه و روغن زیتون طبیعی استفاده کرد.۲۸۲-۲۸۳

۲۰- شور و نمک زیاد ↓

یکی از چاشنی هایی که زیاد مورد مصرف خانواده هاست، نمک، خیار شور، کلم شور ، ماهی شور و سبزیجات شور است. بدن به املاح و انواع ویتامین ها نیاز دارد و نمک یکی از این املاح است، ولی نباید در مصرف آن افراط نمود. در بدن آدمی دو پمپ وجود دارد: پمپ سدیم و پمپ پتاسیم. وجود این پمپ ها و این املاح موجب تعادل مایعات در بدن میشود.حال اگر این تعادل به هم به خورد، مشکلاتی برای انسان به وجود میآید. اگر سدیم یا نمک طعام که همان کلرورسدیم است زیاد شود، مایعات در بدن انسان تجمع پیدا میکند، فشار خون بالا میرود و خطرات زیادی متوجه انسان میشود و اگر پتاسیم در بدن انسان زیاد شود، مایعات بیشتری از بدن دفع میشود، در نتیجه با غلیظ شدن مایعات بدن خطرات خاصی پیش خواهد آمد. حال با روشن شدن این مطلب پی میبریم که استفاده ی مداوم از چاشنی های شور مضر است و سلامتی انسان را به خطر می اندازد و بهتر است بیش از مقدار لازم استفاده نشود.۲۸۳-۲۸۴

۲۱- تنقلات مصنوعی ↓

موادی از قبیل پفک، بیسکویت، شکلات، آب نبات، یخمک، نوشمک، چیپس و امثال آن هستند که اغلب کودکان از آن ها استفاده میکنند و دچار آلرژی میشوند و ناراحتی ها و نگرانی هایی برای خانواده ایجاد میکنند. یکی از علت های مهم آلرژی زا بودن این مواد وجود نمک زیاد، رنگ های شیمیایی، مواد افزودنی، آرد نول، قند های مصنوعی و بکینگ پودر است. این تنقلات از نظر بهداشتی، برای کودکان مضر است و معمولا” آن ها را به کم اشتهایی، ناراحتی های عصبی، آلرژی های پوستی و تنفسی و حتی اغلب اوقات بیماری آلوپسی (ریزش موضعی مو) دچار میکند. بیشتر کودکانی که مکررا” از این مواد استفاده میکنند، دچار ورم لوزه ی سوم میشوند و از نظر پزشکی باید جراحی شوند. بارها مشاهده شده است که برخی از کودکان دچار بیماری آسم شده اند، بهترین و سالم ترین روش برای تضمین سلامتی آن ها استفاده نکردن از این گونه خوراکی هاست. به جای این مواد، میتوان از تنقلات طبیعی استفاده کرد. ایجاد ناراحتی های پوستی و ریزش مو، از بین بردن اشتهای کودکان و متوقف ساختن رشد آنان، عصبی شدن و پر خاشگری کودکان، ایجاد کیست های تخمدان در خانم ها و …. از دیگر عوارض ناشی از خوردن این قبیل تنقلات است.۲۸۴

۲۲- ترشی جات خانگی ↓

امروزه اکثر خانواده ها وقت خود را صرف تهیه ی ترشی جات میکنند و آن ها را به عنوان چاشنی در سفره میگذارند. در حال اگر در ماهیت این نوع چاشنی ها دقت کنیم. از خوردن آن ها پرهیز خواهیم نمود. این چاشنی ها ترکیبی از سرکه (انگور)، سبزیجات و ادویجات هستند که همه دارای حالت اسیدی اند و مصرف آن ها ضررهای زیادی در پی خواهد داشت. افرادی که به طور مداوم از این قبیل مواد استفاده میکنند، دچار ساییدگی استخوان، رسوبات مایع بین مفصلی و بعضی افراد نیز دچار، ایجاد ضعف شدید و حتی صرع میشوند.این مواد به خاطر اسیدی بودنشان، در بدن اسیدوز ایجاد میکنند و بدن رو به ضعف شدید میرود و از همه بدتر، اشتهای کاذب به وجود می آورد و افراد معده ی خود را بی مورد از غذا پر میکنند و این امر خود موجب بروز بسیاری از بیماری ها میشود. گنجایش معده ی انسان حدود یک لیتر است که یک چهارم آن باید خالی بماند. پس پرخوری جایز نیست و همین امر میتواند موجب ناراحتی های گوارشی شود. با توجه به این که ترشی جات اثرات مخربی بر سیستم اعصاب میگذارند، ایجاد ناراحتی های عصبی و ناراحتی گوارشی، مانند زخم معده و اثنی عشر، ایجاد فتق دیسک، ناراحتی های استخوانی و آتروز، پوکی استخوان، ضعف عمومی بدن و ضعف اعصاب از دیگر عوارض ناشی از استفاده ی مداوم و زیاد ترشی جات است.۲۸۵

۲۳- آب یخ ↓

امروزه بر سر اکثر سفره ها آب یخ وجود دارد ، یعنی آبی که در آن قطعات یخ وجود دارد و عموما” دمای آن صفر درجه یا نزدیک به صفر است و هنگام نوشیدن آن ، بدن دچار دگرگونی شدیدی می شود، زیرا دمای بدن انسان به طور طبیعی ۳۷ درجه سانتیگراد است و با نوشیدن آب یخ، در دمای بدن اختلالات ناگهانی ایجاد میشود اگر چنین حالتی را در یک لیوان بلوری آزمایش کنیم، بر اثر انقباض شدید، لیوان ترک می خورد و می شکند. بنابراین به دو دلیل نوشیدن آب یخ مضر است، یکی به وجود آمدن عطش در انسان و دیگری تعریق شدید و در نتیجه از دست رفتن املاح موجود در خون، یعنی مساله ای که موجب عدم تعادل سدیم و پتاسیم در بدن و تغییرات ناگهانی در معده و در نتیجه، غلظت شیره ی معده و دگرگونی دمای معده خواهد شد و این باعث وارد شدن صدمه ی شدید به کبد میشود.۲۸۵- ۲۸۶

۲۴- گوشت زیاد ↓

امروزه بر اثر توصیه و تاکید پزشکان و متخصصان تغذیه در مورد مصرف گوشت و پروتئین، اکثر خانواده ها در غذای روز مره ی خود گوشت و مرغ را گنجانده اند و معمولا” از این مواد، هر چند کم، استفاده میکنند. مردم پروتئین را فقط در گوشت قرمز و گوشت مرغ می بینند و اگر این دو نوع ماده ی غذایی از رژیم غذایی روزانه ی آن ها حذف شود، اکثر خانم های خانه دار نمی توانند غذاهای متنوعی برای خانواده آماده کنند. متاسفانه امروزه بیشتر غذاهای روزانه ی مردم از گوشت و مرغ تشکیل میشود که به صورت سرخ کردنی است و برای سلامتی بسیار مضر است. البته استفاده از گوشت در حد متعارف برای انسان مشکلی ایجاد نمیکند، بلکه استفاده ی زیاد و مکرر آن موجب بالا رفتن اسید اوریک و بروز بیماری مفاصل، مانند نقرس و سایر بیماری های مفصلی میگردد. مهم تر از این که استفاده ی زیاد از گوشت باعث میشود به تدریج، خصلت های آن حیوان در انسان ظاهر شود و خوی و خصلت آن را به خود بگیرد و انسان سنگدل شود. پس هر قدر کمتر از گوشت حیوانات استفاده کنیم، بهتر است و میتوانیم گوشت ماهی تازه را جایگزین آن نماییم.۲۸۶

۲۵- غذای رستوران↓

امروزه، به خاطر این که خانم ها کمتر آشپزی کنند، به رستوران های شیک و لوکس پناه می برند و فکر میکنند هر رستورانی که از نظر دکوراسیون شیک تر و مدرن تر باشد، غذاهای آن هم بهتر و با کیفیت تر است، در حالی که چنین نیست. بیشتر غذاهایی که در این نوع رستوران ها تهیه میشود سرخ کردنی است و سالادها را نیز با سس فراوان مخلوط میکنند و مهم تر این که از ادویه جات تند برای بهتر کردن طعم اصلی غذا استفاده میکنند.در واقع، کسانی که این غذاها را میل میکنند، فقط یک طعم سرخ کردنی بسیار چرب و همراه با طعم تند ادویه جات را می فهمند. در حقیقت، آن ها غذایی را میل میکنند که فقط از آن سوزش دهان، مری و معده حاصل میشود و بیشتر به رنگ و لعاب آن اهمیت میدهند و معده و کبد خود را با این مواد مضر دگرگون میکنند. عوارضی که این نوع غذاها ایجاد می کنند، عبارتند از ریزش مو، ناراحتی های پوستی، عصبی شدن و دیدن خواب های آشفته و کابوس. هم چنین در رستوران ها برای برنج، از زاج استفاده میکنند که عوارض خطرناکی، از جمله آرترو اسکلروزه شدن دیواره ی عروق قلبی را به همراه دارد! آیا می دانید چرا از این مواد استفاده میکنند ؟ این کار برای قد کشیدن برنج ( ری کردن آن ) و نیز برای آن است که برنج حالت شکنندگی خود را از دست بدهد ، فنری و در واقع مشتری پسند شود. زاج در شکنندگی عروق موثر و برای انسان بسیار مضر است. چرا خانم ها با سلیقه و ابتکار خود آشپزی نمیکنند و غذای سالم برای خود و اهل خانه آماده نمیکنند؟! خانم محترم، آیا تا به حال آشپزخانه ی آن رستوران را دیده اید و نحوه ی تمیز کردن مواد غذایی را در آن جا مشاهده کرده اید؟

۲۶- غذاهای مانده وبیات ↓

دراجتماع امروز به خاطر شاغل بودن اکثر خانم ها، زندگی تا حدودی مصنوعی شده است و به فریزر و غذاهای مانده و بیات پناه می برده اند، در حالی که هدف از شاغل بودن خانم ها این است که زندگی راحت تری داشته باشند و از نظر مالی نیز بی نیاز باشند. آیا ارزش زندگی به این است که اکثر اوقات از غذاهای ساندویچی یا از چند روز مانده و بیات استفاده کنیم و سلامتی خود را به خاطر این امر به خطر بیندازیم؟! به نظر می رسد تلاش انسان باید به خاطر سلامتی و لذت بردن از زندگی باشد نه به خاطر پول و تجمع مال ، ولی امروزه بیشتر مردم زندگی خود را وقف اندوختن پول و مال کرده اند و شب و روز برای پول کار و کوشش می کنند. سلامتی و لذت بردن از زندگی باید هدف باشد که در واقع خدمت به بشریت و در راه خدا بودن است. آیا تا به حال توجه کرده اید چرا کار و تلاش می کنید و برای چه ؟ پس غذاهای مانده و بیات ارزش غذایی خود را به مرور زمان از دست می دهند و برای بدن مضرمی شوند. بهتر است از غذاهای سالم و همراه سبزیجات و میوه جات تازه استفاده کنیم. نه آن که غذاهای مصرفی یک هفته را یک جا طبخ کنیم و در فریزر قرار دهیم و به تدریج استفاده کنیم.

۲۷- استعمال انواع دخانیات ↓

متاسفانه، در جوامع امروزی، اعتیاد به این مواد روز به روز بیشتر شده و به ویژه در میان جوانان کم سن و سال شیوع پیدا کرده است. افرادی که به این کار مبادرت می ورزند ، هیچ دلیل قانع کننده ای ندارند، به خصوص افرادی که تازه شروع به این کار کرده اند. ساده ترین نوع دخانیات، سیگار است که دریچه ای به سوی اعتیاد به مواد مخدر و متلاشی نمودن زندگی است. مواد مخدر علاوه بر ضررهای مادی، ضررهای جانی نیز دارد. یکی از عوارض مهم مصرف دخانیات اختلال در تبادل اکسیژن در ریه ی انسان و کاهش مقدار اکسیژن لازم است. بوی بد دهان از دیگر عوارضی است که افراد مبتلا به دخانیات گرفتار آنند، برای این که افراد به بوی بد دهان خود پی ببرند، بهتر است هنگام خواب یک عدد زیر سیگاری را نزدیک بالش خود قرار دهند تا بوی بد آن را حس کنند. مشکل دیگر این افراد رعایت نکردن ادب انسانی است. یک معتاد به سیگار برای خود چنین حقی قائل است که در جمعی که سیگاری نیستند، سیگار خود را روشن و دود کند. این عمل در واقع شکستن حریم دیگران و بی احترامی به آنان است. مضرات سیگار آن قدر زیاد و روشن است که فقط به آن اشاره می شود. سرطان زایی و تاثیر نیکوتین بر سلسله اعصاب و روان از جمله ی آن هاست. در جامعه ی ما که آلودگی هوا به میزان بالایی رسیده است، حداقل انتظاری که از افراد معتاد به سیگار می رود، این است که از این کار دست بردارند و هوای طبیعت را بیش از این آلود نکنند.۲۸۸- ۲۸۹

۲۸- نوشابه های الکلی ↓

یکی دیگر از بلاهای خانمان سوز ، اعتیاد به الکل است که خطرات بسیار زیادی دارد، از جمله ی آن ها بیماری های کبدی یا سیروز، گرفتگی عروق کرونر قلب، آنفارکتوس های قلبی و مغزی، ناراحتی های گوارشی، سنکوب و …. است. ممکن است بعضی از افراد چنین استدلال کنند که بدن انسان نیاز به الکل دارد. در جواب باید گفت صحیح است، ولی بدن انسان الکل مورد نیاز خود را تامین میکند. اگر به روده ی بزرگی یا کولون انسان علاوه بر کارهایی که انجام می دهد، سه کار عمده را نیز برعهده دارد که عبارتند از : الف- تولید ویتامین k، ب- ساختن ویتامین های گروه B، ج- ساختن الکل. انسان در طول روز به مواد قندی احتیاج دارد و آن را مصرف میکند. مقداری از این قندها بر اثر تخمیر در روده ی بزرگ تبدیل به الکل می شود.(عامل OH قند). ۲۸۹

۲۹- غذاهایی که با مزاج انسان سازگاری ندارند↓

انسان تنها موجودی است که همه چیز خوار و تنوع طلب است و همین تنوع طلبی، وی را دچار مشکل کرده است. پدیده ی جالبی که در طبیعت وجود دارد، زندگی حیوانات است. اگر با دیده ی عبرت به زندگی آن ها بنگریم، می بینیم که هرگز از حد خود تجاوز نمی کنند و همیشه طبق غریزه ی خود غذا می خورند و هیچ گاه از آن عدول نمیکنند و به خاطر همین است که نیاز به بیمارستان و پزشک و دارو ندارند، و معمولا” در سلامت کامل زندگی را سپری میکنند، به جز حیواناتی که با انسان زندگی میکنند. این نوع حیوانات دچار انواع بیماری ها می شوند و به دارو پزشک نیاز پیدا میکنند. یکی از عمده ترین مصائب جامعه ی بشری حرکت بر خلاف طبیعت و فطرت خویش است. انسان با خوردن همه چیز و تغییرات فاحشی که در غذای خود ایجاد میکند. بیماری و ناراحتی های زیادی را برای خویش به وجود می آورد. بهترین و ساده ترین راه برای در امان ماندن از بیماری ها، استفاده از غذاهای ساده است. بهترین راه پیشگیری از بیماری ها، استفاده نکردن از چند نوع غذا سر یک سفره است. اکثر مردم اطلاع دقیقی از سازگاری غذاها با یکدیگر ندارند و همین امر موجب بسیاری از بیماری ها از جمله صرع می شود. مثلا” خوردن ماهی همراه با ماست، به خصوص برای افرادی که از طبع سرد برخوردارند. سعی کنیم بی مورد تنوع طلب نشویم و شخصیت و احترام به دیگران را در گذاردن چند نوع غذا سر یک سفره ندانیم. تنوع در غذا امری بسیار پسندیده و جالب است، البته به شرطی که هر روز یک نوع غذا میل کنیم، نه این که چند نوع غذا برسر سفره بگذاریم! افراد مختلف دارای بدن های مختلفی هستند و هر شخص عکس العمل خاصی به نوعی از غذا نشان می دهد. بنابر این، همه انسان ها نباید همه چیز بخورند، بلکه هر شخصی باید غذای مورد نیاز خود را بشناسد و آن را مصرف نماید. حال این مساله چگونه مشخص می شود؟ هر شخصی اگر به دقت به تغذیه ی خود بنگرد می تواند به راحتی غذاهای مفید و مضر خود را مشخص کند! عاقلانه ترین راه این است که از غذاهای ناسازگار دوری نماییم. همین امر موجب می شود که انسان در طول زندگی بیمار نشود و در صحت و سلامت کامل به سر ببرد. سلامتی، در گرو غذاهایی است که می خوریم، پس بهتر است در آن ها دقت کنیم تا از بیماری ها در امان باشیم. ۲۸۰-۲۸۱

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.