۷۹- نشانه های غلبه ی صفرا

عبارتند از

تشنگی و سوزش جگر، زبری پوست صورت، زردی چشم، کدورت ادرار، عصبی شدن، ناراحتی معده، تلخی دهان، کم اشتهایی، حالت تهوع، سر درد و درد شقیقه، سیاهی رفتن چشم، سر گیجه، خشکی پوست، ترک خوردن پوست دست و پا، گرمی بدن یا داشتن تب، جوشش فم المعده، دیدن خواب های هولناک، مانند جنگ و ستیز، پوسته پوسته شدن پوست سر ( شوره ی سر ) نمایان شدن لکه های سفید یا قهوه ای در صورت یا دیگر اعضای بدن، ریزش مو، ابتلا به بیماری آلوپسی ( ریزش موضعی مو )، علاقه به نوشیدن آب یخ و خوردن یخ، یبوست مزاج و بهانه جویی و تند خویی.

این گونه افراد را صفراوی مزاج گویند. همه یا اکثر نشانه های یاد شده در بیشتر افراد صفراوی مزاج دیده می شود، البته میزان بروز این نشانه ها به مقدار غلبه ی صفرا بستگی دارد.

غذاهای مضر برای افراد صفراوی مزاج

چای، قهوه، نسکافه، لبنیات، تخم مرغ و غذاهای فریز شده، زودپز شده و سرخ شده، سس و رب، غذاهای چرب و پر حجم  ماکارونی، آش رشته، سیر و تمامی غذاهای گرم، ادویه جات تند، آب یخ، نوشابه، نوشیدن مایعات همراه غذا یا بلافاصله بعد از آن، شیرینی جات قنادی و مصنوعی، آجیل شور، گوشت قرمز، بریده بریده غذاخوردن، یعنی انسان مدام در حال خوردن باشد، مانند تخمه شکستن و خوردن تنقلات، خوردن بادمجان، موز، همه ی غذاهای ساندویچی، مانند سوسیس، کالباس، کوکتل، سمبوسه، فلافل، پیتزا، همبرگر، خوردن خربزه، آناناس و طالبی.

علت مضر بودن این غذاها برای افراد صفراوی مزاج این است که PH این غذاها و نیز پی اچ ( PH ) کبد بالاست. استفاده از این مواد، باعث افزایش دمای کبد و ترشح زیاد صفرا و در نتیجه، ایجاد راه بندان در مجاری کبد میشود، این حالت موجب تشکیل سنگ های صفراوی در کیسه ی صفرا می گردد و علائمی، نظیر یبوست، زرد شدن چهره و دردهای شدید در ناحیه ی سمت راست بدن در زیر دنده های راست را در پی دارد.

غذاهای مفید برای افراد صفراوی مزاج

همه ی مرکبات، انار، شاه توت، خیار، سیب، گلابی، آلبالو، گیلاس، آلو، گوجه سبز و زرشک برای افراد صفراوی مزاج مفیدند و بهترین دارو برای این افراد هنداونه، گرمک، کدو خورشتی، هویج فرنگی، روغن زیتون، سوپ جو با پاچه ی گوسفند و زردچوبه همراه با تعدادی آلو بخارا و سبزیجات، مانند اسفناج، گشنیز و لیمو ترش تازه و روغن زیتون است.

هم چنین سیب زمینی بخار پز، قارچ صدفی، بامیه ی خورشتی، پیاز، برگه ی هلو، برگه ی زرد آلو، مغز بادام خام، برنج سفید با روغن زیتون، کدو حلوایی، نخود فرنگی، عدس، ماش، جوی دو سر، مخمر آبجو، لیمو عمانی برای کبد و افراد صفراوی مزاج بسیار مفید است.

نوشیدن روزانه یک تا سه لیوان آب زرشک، نیم ساعت قبل از غذا و دو و نیم ساعت بعد از آن نیز فوق العاده مفید است.

بذرهای ملین »» مانند خاکشیر، اسفرزه، تخم ریحان، تخم مرو، بارهنگ و بالنگو، ترشی جات طبیعی ( سرکه سیب، رب انار و زیتون پرورده )، مغز فلوس، شیر خشت، ترنجبین؛ عسل به مقدار کم و همراه با لیمو ترش تازه و به صورت شربت شده که به آرامی میل شود.

انگور، کاهو، مغز و تخم خیار، مغز تخم کدوی خام، مغز تخم هنداونه، تخم کاهو، از هر کدام به مقدار مساوی مخلوط و آسیاب کنید و روزی دو بار و هر بار یک قاشق غذاخوری در یک لیوان آب مخلوط  و میل نمایید.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.