۱۱۳- انواع چای ایرانی – طرز تهیه

 این چای دارچین است اگر خوب خیس بخورد و جوشانده شود خوش رنگ و خوش طعم خواهد شد طرز تهیه در شماره ۶

۱- دم کرده ی کاکوتی: مواد لازم :
• کاکوتی ۳ قاشق غذا خوری
• عسل ۲ قاشق مربا خوری در هر لیوان
• آب جوش ۴ لیوان
• طرز تهیه : کاکوتی را به همراه مقداری آب جوش در یک قوری جینی ریخته و آنرا به مدت ۳۰ دقیقه روی حرات ملایم دم کنید ، سپس آنرا در یک لیوان یا فنجان بزرگ بریزید و عسل را نیز به آن بیفزایید و هم بزیند تا عسل کاملا” حل شود ، آنگاه به آرامی آنرا میل نمایید. این نوشیدنی بسیار خوش طعم و نشاط آور و برای رفع خستگی مناسب است. علاوه بر این ، ضد عفونی کننده ی خوبی نیز محسوب میشود.

۲- دم کرده ی گل بابونه و گل بهار نارنج : مواد لازم :
• گل بابونه ۲ قاشق غذا خوری
• گل بهار نارنج ۱ قاشق مربا خوری
• عسل ۲ قاشق مربا خوری در هر لیوان
• آب جوش ۴ لیوان
• طرز تهیه : گل بابونه و گل بهار نارنج را که از قبل تهیه کرده اید ، به همراه مقداری آب جوش در یک قوری چینی ریخته ، به مدت ۳۰ دقیقه آنرا روی حرارت ملایم دم کنید ، سپس در یک لیوان یا فنجان یزرگ ریخته ، عسل را به آن بیفزایید و آنرا هم بزنید تا عسل کاملا” حل شود ، آنگاه به آرامی آنرا میل نمایید. این نوشیدنی خوش عطر ، خوش طعم ، نشاط آور و مسکن اعصاب و روان است.

۳- دم کرده ی زرشک آب گیری : مواد لازم :
o زرشک آب گیری تازه ۵۰ گرم
o عسل ۲ قاشق مربا خوری در هر لیوان
o آب جوش ۳ لیوان
o طرز تهیه : ابتدا زرشک ها را تمیز کنید و به همراه مقداری آب جوش در یک قوری چینی ریخته ، آنرا روی حرارت قرار دهید. پس از یک جوش خوردن ، حرارت را ملایم کرده ، به مدت ۳۰ دقیقه آنرا دم کنید. سپس آنرا در یک لیوان یا فنجان بزرگ ریخته ، عسل را به آن بیفزایید و هم بزیند تا عسل کاملا” در آن حل شود ، آنگاه آنرا به آرامی میل نمایید. این نوشیدنی برای رفع غلظت خون ، کاهش چربی خون ، رفع افسردگی و هم چنین پایین آوردن فشار خون بسیار سودمند است. با نوشیدن این دم کردنی ، از عود بیماری سیاتیک نیز پیش گیری کنید.
۴- دم کرده ی پونه ی کوهی و آویشن شیرازی : مواد لازم :
• پونه ی کوهی ۱ قاشق غذا خوری
• آویشن شیرازی ۱ قاشق غذا خوری
• عسل ۲ قاشق مربا خوری در هر لیوان
• آب جوش ۳ لیوان
• طرز تهیه : پونه و آویشن را یک آب شسته ، به همراه مقداری آب جوش در یک قوری چینی ریخته ، آنرا به مدت ۳۰ دقیقه روی حرارت ملایم دم کنید ، سپس در یک لیوان یا فنجان یزرگ ریخته ، عسل را نیز به آن بیفزایید و آن را هم بزنید تا عسل کاملا” حل شود ، آنگاه آرام آرام آنرا میل نمایید. این نوشیدنی ضد عفونت و برای سرماخوردگی و دردهای دوران قاعدگی خانم ها بسیار مفید است. نوشیدن آن در فصل پاییز و زمستان توصیه میشود.

۵- دم کرده ی چای کوهی (پشمی): مواد لازم :
• چای کوهی ۳ قاشق غذا خوری
• عسل ۲ قاشق مربا خوری در هرلیوان
• آب جوش ۴ لیوان
• طرز تهیه : این گیاه بسیار زیبا و خوش عطر و خوش طعم است، به سرط آنکه تازه باشد. چای پشمی را به همراه مقداری آب جوش در یک قوری چینی ریخته ، آنرا به مدت ۳۰ دقیقه روی حرارت ملایم دم کنید ، سپس در یک لیوان یا فنجان بزرگ ریخته ، عسل را به آن بیفزایید و هم بزنید تا عسل کاملا” حل شود و به آرامی آنرا میل نمایید. این نوشیدنی بسیار گوارا و خواب آور است.

۶- دم کرده ی دارچین : مواد لازم :
• چوب دارچین خرد شده ۲ قاشق غذا خوری
• عسل ۲ قاشق مربا خوری در هر لیوان
• آب جوش ۳ لیوان
• طرز تهیه : دارچین را یک آب بشویید ، بعد همراه مقداری آب جوش در یک قوری چینی بریزید و به مدت ۳۰ دقیقه آنرا روی حرارت ملایم دم کنید، سپس دم کرده ی آماده شده را در یک لیوان یا فنجان یزرگ ریخته، عسل را نیز به آن بیفزایید و هم بزنید تا عسل کاملا”حل شود، آنگاه به آرامی آنرا میل نمایید. این نوشیدنی منافع بسیاری دارد، از جمله برای ناراحتی های گوارشی، دیابت، دردهای استخوانی و جلوگیری از سرد شدن بدن بسیار مفید است. همچنین برای آقایانی که دچار سردی مزاج شده اند، بسیار سودمند می باشد.

۷- دم کرده ی مخلوط : مواد لازم :
• چوب دارچین خرد شده ۳ تکه
• هل سبز ۴ تا ۵ عدد
• بهار نارنج ۱ قاشق مربا خوری
• پوست سیب درختی خشک شده ۴ قاشق غذا خوری
• عسل ۲ قاشق مربا خوری در هر لیوان
• آب جوش ۴ لیوان
• طرز تهیه : پوست سیب را خرد و چوب دارچین را نیز تکه تکه کنید، دانه های هل را شکسته ، همه را به همراه بهار نارنج و مقداری آب جوش در یک قوری ریخته ، به مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه دم کرده ، سپس به همراه عسل به آرامی میل نمایید.

۸- دم کرده ی تمبر گجرات (چای مکه ) یا ( چای قرمز )که در پاکستان کشت میشود. مواد لازم:
• تمبر گجرات ۲ قاشق غذا خوری پر
• عسل ۲ قاشق مربا خوری در هر لیوان
• آب جوش ۴ لیوان
• طرز تهیه : تمبر گجرات را به همراه مقداری آب جوش در یک قوری چینی ریخته ، به مدت ۳۰ دقیقه روی حرارت ملایم دم کنید ، در یک لیوان یا فنجان بزرگ ریخته ، عسل را به آن بیفزایید و هم بزنید تا عسل کاملا” حل شود ، سپس به آرامی میل نمایید. این دم کرده به مرور برای پایین آوردن فشار و چربی خون مفید است.

۹- دم کرده ی دارچین و زنجبیل : مواد لازم:
• چوب دارچین خرد شده ۱ قاشق غذا خوری
• زنجبیل قلم ۱ بند انگشت
• عسل ۲ قاشق مربا خوری در لیوان
• آب جوش ۳ لیوان
• طرز تهیه : دارچین و زنجبیل را همراه با ۳ لیوان آب و مقداری آب جوش در یک قوری چینی ریخته ، به مدت ۳۰ دقیقه روی حرارت ملایم کنید ، سپس در یک لیوان یا فنجان بزرگ ریخته ، عسل را به آن بیفزایید و هم بزنید تا عسل کاملا” حل شود ، آنگاه به آرامی و جرعه جرعه آنرا میل نمایید. خانم ها اگر در دوران قاعدگی این نوشیدنی را به صورت گرم میل و پس از آن ، به مدت ۱۵ دقیقه استراحت کنند ، برای تسکین دردهای این دوران بسیار مفید است.

۱۰- دم کرده ی آلبالو : ۱۰۰ تا ۱۵۰ گرم آلبالوی رسیده را در قوری چینی بریزید و با سه لیوان آب جوش به مدت ۳۰ دقیقه با حرارت ملایم دم کنید و سپس با کمی عسل شیرین کرده و میل نمایید. این دم کرده برای افرادی که دچار کم اشتهایی اند ، بسیار مفید است. خصوصا” افرادی که از غلظت خون رنج می برند یا کسانی که صورتشان جوش های چرکی دارد.

۱۱- دم کرده ی آرام بخش (گل اسطوخودوس) : یک قاشق مربا خوری گل اسطوخودوس+ یک قاشق غذا خوری برگ به لیمو را در قوری چینی بریزید با دو لیوان آب جوش به مدت ۲۵ تا ۳۰ دقیقه و با حرارت ملایم دم کنید و سپس با کمی عسل شیرین کنید و به آرامی میل نمایید. این دم کرده برای افرادی که از ناراحتی های عصبی و افسردگی رنج می برند ، بسیار مفید است.
۱۲- : از هر کدام یک قاشق غذا خوری + ۴ لیوان آب جوش را به مدت ۳۰ دقیقه دم کنید ، سپس با کمی عسل ، آن را شیرین و به آرامی میل کنید. این دم کرده بهترین آرام بخش اعصاب است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.